Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Acupunctuur helpt bij fibromyalgie

Van acupunctuur is reeds lang bewezen dat het zeer goed pijn bestrijdt, en de pijn bij fibromyalgie blijkt hierop geen uitzondering. In een Amerikaans onderzoek in Mayo Clinic in Rochester, Minnesota, dat werd uitgevoerd bij vijftig fibromyalgie patiënten, werd dit bevestigd. De ene helft kreeg echt acupunctuur. Punten die behandeld werden waren dikke darm 4, maag 36, lever 2, galblaas 6, pericardium 6 en hart 7. Zij kregen zes behandelingen in twee tot drie weken. Symptomen werden bepaald voor de behandeling, na één en na zeven maanden na de behandeling.

PostHeaderIcon ShenDao Praktijk voor Acupunctuur en Tuina

Ingrid van Beekveld & Karin van Erp
St. Brigittastraat 29
Rosmalen
06-46174651

In onze praktijk kun je met uiteenlopende klachten terecht voor behandeling met Acupunctuur en/of Tuina. Onder de tab TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) -Indicaties staat een lijst met klachten die volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO met Acupunctuur te verhelpen of verbeteren zijn. Maar ook als jouw specifieke klacht niet in de lijst staat kunnen we wellicht iets voor je betekenen.

ShenDao Praktijk voor Acupunctuur en Tuina
Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon Zi Yuan Ting

Zi Yuan Ting
Majanggracht 1
Amsterdam
06 45202872/ 020 4191160

Praktijk voor vrouwen

De Chinese Geneeskunde kent al een lange geschiedenis in de behandeling van gynaecologische klachten. Zo zijn er geschriften teruggevonden, teruggaand tot 1500 v.Chr. waarin niet alleen de functie en relatie tussen de baarmoeder, het hart en de nieren wordt beschreven, maar ook het behandelen van o.a. infertiliteit, menstruatieklachten, vaginale verstoringen en zwangerschapsproblematiek.

Als vrouw weet ik heel goed dat er tal van vrouwenklachten zijn waarmee vrouwen weinig respons vinden binnen de reguliere geneeskunde, terwijl het toch om reële ongemakken gaat. Met name in deze tijd van verhoogde stress ontstaat de behoefte aan een nieuw evenwicht. De combinatie van een drukke baan en tegelijkertijd het willen bewaren van de eigen vrouwelijke identiteit brengt stilaan de vraag naar een bewustere omgang en inzicht in het functioneren van het eigen lichaam naar voren.

Javascript is required to view this map.